Therapie

Elk gedrag is logisch. Maar hoe is het logisch geworden?

Tijdens je leven ontwikkel je bepaalde strategieën. Dat doe je om te kunnen overleven zonder pijn. Elk mens wil het liefst pijn vermijden. Pijn die je eerder hebt ervaren of waarvan je denkt dat die komen gaat. Dus ga je bijvoorbeeld geen vriendschappen aan, omdat je bang bent voor teleurstellingen. Of je vermijdt luisteren naar je gevoel, omdat je bang bent voor verdriet of angst.

Die strategie lijkt je op het eerste gezicht misschien te helpen. Maar dit gedrag kan uiteindelijk toch problemen opleveren. En dan?

Op zoek naar de oorzaak

Elk gedrag is logisch. Maar hoe is het logisch geworden? Bij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het probleem. Die oorzaak ligt vaak in een eerdere fase van je leven of zelfs in een vorig leven. Samen gaan we terug naar dat bepalende moment. Dit heet regressie.

Opnieuw beleven

Tijdens de therapiesessies begeleid ik je gericht en stapsgewijs terug naar oude ervaringen. Door deze opnieuw te beleven, kun jij ze beter verwerken en beter integreren in het nu. Met dit vernieuwde inzicht lukt het je om ook de problemen in het heden los te laten. Meer over regressietherapie kun je lezen op de website van beroepsvereniging NVRT.

Uit onderzoek blijkt dat therapie helpt. Lees hier ons onderzoek: https://www.nvrt.nl/wetenschappelijk-onderzoek-halvering-klachten-regressietherapie/ dat is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde.

Invulling die bij jou past

Hoe vaak of hoe lang je therapie nodig hebt verschilt. Kinderen komen vaak eens per twee weken langs voor een sessie, volwassenen een keer per drie weken. Met de therapie start je een proces van verandering. Vijf tot zes sessies geven gemiddeld een goed resultaat. In overleg kiezen we een invulling die goed bij jou past. Het doel is natuurlijk dat jij tevreden bent en weer verder kunt.

Aanvullende coaching

Wanneer ik kinderen begeleid, blijkt vaak dat ouders ook met hulpvragen worstelen. Aanvullend aan de therapie bied ik daarom coaching. Daarmee leer jij samen met je kind weer leven in plaats van overleven.

Wil je meer weten? Of wil je direct een afspraak met me maken? Neem dan contact met me op.