Over mij

Prachtig om te zien hoe cliënten opbloeien,
soms al na een paar sessies

Werken met kinderen. Dat ik dat wilde doen, wist ik al heel lang. Dus werd ik leerkracht in het basisonderwijs. Zestien jaar stond ik met veel passie en plezier voor de klas. Naast het lesgeven gaf ik aan kleine groepjes kinderen sociale vaardigheidstraining. Daar zag ik kinderen opbloeien, omdat zij lekkerder in hun vel kwamen te zitten. Zelf werd ik er heel erg blij van om kinderen op deze manier te begeleiden, samen met hun ouders.

Eigen praktijk

Omdat ik meer wilde weten over het (individueel) begeleiden van kinderen, heb ik in in 2011 de opleiding NLP gevolgd. Daar leerde ik hoe ik kinderen en jongeren kan helpen weer kracht en positiviteit te vinden.

Na deze opleiding was het tijd om mijn eigen kindercoach-praktijk op te starten: Be happy Bergkamp, naar het liedje ‘Don’t worry, be happy’, dat mijn broertje vroeger altijd zong. Als logo, ontworpen door mijn zus, koos ik voor een boom. Een boom staat voor mij voor leven, kracht, bloei en delen.

Therapie

Mijn eigen praktijk starten was een geweldige stap. Het bleek zo goed bij mij te passen dat ik besloot te stoppen met werken in het onderwijs en me volledig te richten op individuele begeleiding. Aanvullend startte ik met de studie regressie- en reïncarnatietherapie, waarvoor ik in december 2018 slaagde. Tijdens deze opleiding heb ik zoveel meer expertise en ervaringen opgedaan. Ik kan kinderen zo nog beter naar hun doel helpen.

Om me verder te specialiseren in het werken met kinderen deed ik aansluitend een opleiding bij Magic Walk van Tineke Noordegraaf. Heel inspirerend!

Volwassenen

Naast kinderen begeleid ik ook steeds vaker volwassenen. Soms zijn ze de ouder van jeugdige cliënten en werken we samen aan betere hulp voor hun kind. Maar even zo vaak geef ik hulp aan volwassenen die zelf met problemen worstelen.

Ik hou ontzettend van verhalen en luister graag naar die van mijn cliënten. Een verhaal van iemands leven of over een ingrijpende gebeurtenis geeft vaak zoveel handvatten om iemand weer te laten groeien. Het voelt of ik nu geen pleister meer aan het plakken ben, maar de wond echt aan het reinigen ben. Prachtig om te zien hoe cliënten opbloeien, soms al na een paar sessies!